
Chytrý český vynález s názvem remoska se těší oblibě široké veřejnosti. Není divu, neztratí se totiž ani v moderní domácnosti a jeho kvality v mnoha ohledech předčí klasickou troubu. Pro řadu lidí je remoska nezbytností minimálně na chatě či chalupě, své uplatnění však najde opravdu všude.
Velkou výhodou remosky je mimo jiné její velice snadná údržba. Díky nepřilnavému povrchu se nemusíte obávat přípečků a zaschlých skvrn, po každém použití totiž remosku stačí jen vypláchnout a otřít houbičkou. Ve srovnání s čistěním trouby se tedy jedná o výrazně rychlejší a jednodušší proces. Jaké další výhody remoska nabízí? Pojďme se na to podívat.
1. Úsporné pečení a vaření
Nejen v dnešní době vysokých energií vás potěší fakt, že oproti troubě je remoska velice energeticky úsporná. Běžný model má příkon 400 – 500 W, což je ve srovnání s klasickou troubou, která spotřebuje klidně 2,5 kW, opravdu propastný rozdíl. Při současných cenách 6 korun za kilowatt není těžké si spočítat, které řešení více ušetří vaši peněženku.
2. Přenosné řešení
Remoska je oproti běžné troubě skutečně věrným parťákem na cesty, ať už se vydáváte na chatu, do hor, k moři nebo na dovolenou v dodávce. Díky adaptérům ji snadno zapojíte do auta či karavanu a díky tomu, že je lehká a vcelku skladná, hodí se i jako řešení na studentské koleje, kde v ní během pár okamžiků vykouzlíte plnohodnotné jídlo.
3. Rovnoměrné pečení, vaření i dušení
Možná to taky znáte – dáte do trouby péct štrúdl, který je ale po nějaké době na jedné straně připečený a na druhé nedodělaný. Právě nerovnoměrný výkon bývá jedním z nejčastějších nešvarů klasických trub. S remoskou vám nic takového nehrozí – víko se zabudovanou topnou spirálou těsně přiléhá k míse a zajišťuje rovnoměrné pečení, vaření i dušení. Zároveň si nemusíte dělat hlavu s nastavením optimální teploty, stačí zkrátka jen remosku zapnout, a jakmile je hotovo, zase ji vypnout.
4. Dokonale šťavnaté pokrmy
U běžné trouby si musíte hlídat, aby vaše kulinářské počiny neskončily vysušené a tuhé. V remosce se jídla pěkně podusí ve vlastní šťávě, zároveň se vám ale například v případě kuřete a jiných mas vytvoří díky topné spirále pěkně křupavá kůžička. Máte tak skvělý výsledek téměř bez práce a bez věčného kontrolování.
5. Zdravější příprava jídel
Pokud se chcete začít stravovat zdravěji a vyrovnaněji, pak je remoska sázkou na jistotu. Pokrmy v ní totiž připravíte za použití minimálního množství tuku, navíc díky rovnoměrnému vaření za stálé teploty neztrácí jídlo důležité živiny a vitamíny. Díky tomu se také výrazně zkrátí doba přípravy.
Remoska je zkrátka všestranným pomocníkem, který najde uplatnění v každé domácnosti. Propadněte jejímu kouzlu i vy a přidejte se k řadám jejích skalních příznivců.